Oppaat

Hyödynnä oppaat ja työkalut

Palvelutuote 30 päivässä™ webinaari

Tässä webinaarissa kuulet tärkeimmät periaatteet asiakaslähtöiseen liiketoiminnan kehittämiseen sekä saat konkreettiset työkalut palvelutuotteen konseptointiin. Webinaarista on hyötyä sinulle erityisesti, jos innovaation kaupallistaminen, uuden palvelun kehittäminen tai nykyisen palvelun parantaminen on ajankohtaista.

  Asiakasymmärryksen työkalut

  Lähde aina liikkeelle asiakkaasta! Saat käyttöösi asiakasymmärryksen työkalut, jotka olen todennut monipuoliseksi, mutta riittävän yksinkertaisiksi menetelmiksi hankkia asiakasnäkökulmaa ja dokumentoida asiakkaan logiikkaa. Näin pystyt muodostamaan syvällisemman näkemyksen asiakkaan arjesta ja tarpeista.

   Tuotteistuksen tarkistuslista

   Minkälainen on hyvä tuote ja palvelutuote? Tuotteistuksen tarkistuslistan avulla voit käydä läpi, vastaako uusi tuotteesi kaikkiin niihin kohtiin, jotka vastustamattomassa tuotteessa tulisi olla mietittynä ja kunnossa. Työkalu auttaa sinua pohtimaan oikeita asioita kehitättämisen matkan varrella sekä ennen varsinaista lanseerausta. 

    IPR-tarkistuslista

    Tunnistatko yrityksesi aineettoman omaisuuden, jotta pystyisit myös hyödyntämään sitä kasvun lähteenä? Tässä IPR-tarkistuslistassa (IPR=Intellectual Property Rights) on kuvattu, mitkä aineettomat oikeudet yrityksellä pitäisi olla kunnossa. IPR auttaa välttämään vahingot, tuo kilpailuetua ja on kauppatavaraa. Huomioi nämä näkökulmat uuden innovaation kaupallistamisessa sekä nykyistä toimintaasi arvioitaessa.