Rakeistus – for the good of nature

Rakeistus – for the good of nature

Rakeistus on innovatiivinen tuotanto- ja tuotekehitysyritys, joka on valmistanut lähes 10 vuoden ajan rakeistuslaitoksia sekä ekologista metsälannoitetta teollisuuden lentotuhkasta. Yrityksen liiketoiminnan päämääränä on edistää maa- ja metsätalouden, yhteiskunnan ja yksilöiden etua.

Meillä oli ilo ohjata Rakeistuksen nxtlevel® -strategiaprosessi, johon osallistuivat aktiivisesti omistajat, hallitus ja henkilöstö. Työn tavoitteena oli kirkastaa yrityksen tulevaisuuden tahtotilaa ja strategisia valintoja.

Aloitimme työskentelyn Omistajan tahto™ – työpajapäivällä, jonka toteutimme valmentavalla otteella. Vuoropuhelun lopputuloksena omistajien odotukset täsmentyivät omistajastrategiaksi, mikä antoi hyvän raamin liiketoimintastrategian luomiseen.

Strateginen kiihdytys™ -prosessissa jatkoimme liiketoimintastrategian muotoilua. Prosessin aikana keräsimme tietoa eri sidosryhmiltä ja pohdimme muutoksia toimintaympäristössä sekä asiakkaan ajattelussa. Ryhmäpohdintoja syvensimme aktiivisella ajatteluun haastamisella sekä ennakko- ja välitehtävillä. Oli ilo nähdä yhteistyön ja monimuotoisuuden voima: eri ikäiset ja kokemustaustaiset osaajat toivat avoimesti näkemyksiään esiin. Aktiivinen työskentely kirkasti paitsi tulevaisuuden liiketoimintamallin, vaiheisti strategian toteuttamisen sekä nimesi Must Win Battles -projektit.

”Rakeistus on nyt uuden edessä. Kiitos vielä kerran teille – porukan ajatusten ja uskon muutoshan oli aika huikea siitä ensimmäisestä tapaamisesta tähän viimeiseen.”

Janne Koskelainen, Rakeistus Oy

Myötätuulta matkalle Rakeistus vastuullisen liiketoiminnan suunnannäyttäjänä – kohta kuullaan teistä lisää, sillä momentum on pian käsillä.