Uutta elämää Oulujoelle – palvelukonseptin rakentaminen Koivurannan Igluille

Uutta elämää Oulujoelle – palvelukonseptin rakentaminen Koivurannan Igluille

Tämä kesä muistetaan poikkeuksellisesta ajasta ja monista kotimaan matkailukokemuksista – niin myös omalla kohdallani!

Mielenkiintoisen tästä kesästä teki myös yhteistyö Koivurannan Saunalautan kanssa Koivurannan Iglujen merkeissä. Joki-iglut täydensivät mainiosti vesillä liikkumisen ja oleskelun mahdollisuuksia täällä Oulussa ja Pohjois-Suomessa.

Koivurannan Saunalautta tarjoaa elämyksiä matkailijoille ja paikallisille Oulujoella järjestäen sekä yksityisiä että yleisiä risteilyjä ja saunavuoroja. Toiminta on hyvin aktiivista ja monipuolista. Koivurannan Saunalautta laajensi toimintaansa kesällä 2020 ja toi saunalautan rinnalle joki-iglut. Businessworks pääsi toteuttamaan palvelumuotoilu- ja liiketoiminnan kehitystyötä uusiin Koivurannan Igluihin liittyen.

Businessworks pääsi toteuttamaan palvelumuotoilu- ja liiketoiminnan kehitystyötä uusiin Koivurannan Igluihin liittyen.

Palvelumuotoilutyössä oli tavoitteena kirkastaa uusien palveluiden konseptivisio sekä asiakaskokemus. Palvelumuotoilutyö eteni tiedonhaun, yhteisen ideoinnin ja sparrauksen myötä Businessworksin tekemään palvelukonseptointiin. Konsepti kirkasti niin strategiset suuntaviivat, liiketoimintamallin sekä tuotteistetut palvelut. Lisäksi asetettiin markkinoinnin tavoitteet ja laadittiin markkinointisuunnitelma, johon tunnistettiin keskeiset keinot, kanavat, viestit ja toimenpiteet.

Koivurannan Iglut -palvelukonseptin suunnittelutyötä ohjasivat neljä periaatetta, jotka olivat 1) Turvallisuus 2) Palvelut 3) Digitaalisuus ja 4) Vuodenajat. Nämä design draiverit tulevat näkymään joki-iglujen asiakaskokemuksessa, markkinoinnissa ja jatkokehittämisessä.

Johannan kanssa tehtiin projekti Koivurannan Iglujen tuotteistamiseen ja palvelumuotoiluun. Toiminnalle piti miettiä nimestä lähtien kaikki. Johanna on rautainen ammattilainen, jolta tulee nopeasti ideat ja saadaan ne järjestyksessä paperille. Raporttien pohjalta rakennettiin tuotteet, palvelukonsepti ja nettisivut. Johannan apu on helpottanut merkittävästi uuden palvelukonseptin kehittämistä vapauttamalla minun kädet fyysiseen rakentamis- ja kehitystyöhön.

Lopputulos markkinointisuunnitelmineen valmistui ajallaan, vaikka aikataulu oli tosi tiukka. Jälkeä voi käydä ihailemassa paikanpäällä kokeilemalla Koivurannan Igluja tai fiilistelemällä nettisivuilla ja somessa!

Antti Smal, toimitusjohtaja Koivurannan Saunalautta

Koivurannan Iglut on erittäin mielenkiintoinen uusi matkailu- ja majoituskonsepti Oulussa. Toiminta on käynnistynyt menestyksekkäästi Oulujoella, jossa sen sijainti Oulun ytimessä on houkutteleva ja hyvin saavutettavissa sekä paikallisille että matkailijoilla.

Käy sinäkin tutustumassa www.koivurannaniglut.fi

Johanna Laurinen/ Businessworks